Project DIS is me

Ervaringen van naasten

Terughoudendheid onder naasten

We merken dat naasten terughoudend zijn bij het (anoniem) invullen van de naastenvragen. Een naaste verwoordde het als volgt:


'Als ik zou vertellen wat ik moeilijk vind, dan ben ik bang dat mijn naaste uit balans raakt. Of dat onze toch al fragiele relatie eronder zou lijden, ik wil beschermen wat we samen hebben. Om eerlijk te zijn is het me ook eigenlijk te veel, de DIS drukt al zo op ons leven.' - Een naaste


We hebben hier begrip voor en kunnen ons voorstellen dat dit voor meer naasten geldt. Als dit voor jou geldt, dan willen we je graag bedanken voor je toewijding en betrokkenheid. We waarderen iedereen die naast iemand met DIS wandelt om het leven samen aan te gaan.


Steun door herkenning

Ben jij een naaste en zou jij je ervaringen willen delen? Dan nodigen we je van harte uit om de naastenvragen in te vullen. Op die manier kun je anderen een hart onder de riem steken. Klik hier om naar de online vragen te gaan.


>>> Klik hieronder om de antoorden op de naastenvragen te bekijken. <<<

Nieuwste naastenblog:


De delen

"We kunnen niet overal over praten, maar vooral: niet op elk moment. Ik ben de liefhebbende echtgenoot van mijn vrouw en kijk daardoor anders naar DIS dan bijvoorbeeld een therapeut of een lotgenoot. Haar boosheid kan mij persoonlijk raken..."


Lees dit blog en meer...