Project DIS is me

Thema 4 - DIS is my challenge 

Over dagelijkse uitdagingen

Als ik eind van de ochtend naar buiten loop verlies ik de grip.


Mijn dagen voelen als het zachte zand op het strand dat tussen je vingers door glijdt als je het vast wilt houden in het kommetje van je hand. Het is bijna ondoenlijk houvast te vinden in de chaos in mijn hoofd. 

 

Op mijn werk weten ze van niets en gaat het redelijk, mijn werkdeel doet haar werk. Maar zodra ik aan het eind van de ochtend naar buiten loop verlies ik de grip.

 

Als ik 's avonds op de bank plof ben ik uitgeput. Ik probeer de dag te reconstrueren. Na mijn werk heb ik gegeten, denk ik. Of niet? In elk geval heb ik de kinderen uit school gehaald, want die liggen inmiddels op bed. En het is maandag, dus er is zwemles geweest. Als ik er goed over nadenk herinner ik me het gegons van het zwembad en de geur van chloor. 

 

Maar nu kan ik echt niet meer. Het is alsof ik een heleboel levens tegelijk leef. Het voelt als te veel. Veel te veel. 

 

- Iemand met DIS

Veiligheid en moederschap


"Voor mij was het een immense uitdaging om mezelf in het dagelijks leven overeind te houden zonder mezelf pijn te doen of toe te geven aan mijn suïcidale gedachten. Ik ben bovendien erg bang geweest om te verdwalen als ik gedissocieerd zou raken."


Lees het hele blog...

Ervaringen van mensen met DIS over dit thema


We hebben aan mensen met DIS een aantal vragen voorgelegd, en gekeken naar overeenkomsten en verschillen binnen de antwoorden. Klik op een link hieronder om naar de betreffende pagina te gaan.Antwoorden op de open vragen:


T4 Werk is een
T4 soms praat ik slideshow
T4 ik vind het
T4 Herschikken
T4 indien nodig
T4 ik probeer mild
T4 nu durf ik