DIS is me

Thema 5 - DIS is how I do it

Over herstel

Dansend

 

“De weg naar herstel heb ik op vele manieren afgelegd: ik heb gezwommen, gerend, stilgestaan, ik ben gevallen en opgestaan, maar ik heb vooral gedanst. Als kind thuis op mijn kamertje, was ik een prachtige ballerina, met een schitterende balletjurk aan. Daar stond ik dan in het theater, waar iedereen voor mij applaudiseerde. Hiermee ontvluchtte ik de wanorde en kwam ik terecht in een sprookjesachtige wereld.

 

Nog steeds is dans dé uitlaatklep bij uitstek. Nog steeds vind ik het lastig om woorden te vinden voor mijn innerlijke chaos, angst, pijn en verdriet. Met bewegen is dit wel mogelijk. Ik kan beter aan iemand laten zíen hoe ik me voel, dan het uitleggen."

 

- Iemand met DIS

De roze boog


In therapie had ik geleerd dat het in het heden anders is dan vroeger. Ik zag steeds vaker het verschil tussen vroeger en nu. Vroeger was ik een hulpeloos kind, nu niet meer. Vroeger kon er vaak onverwachts iets heel naars gebeuren, nu niet meer...


Lees het hele blog...

Ervaringen van mensen met DIS over dit thema


We hebben aan mensen met DIS een aantal vragen voorgelegd, en gekeken naar overeenkomsten en verschillen binnen de antwoorden. Klik op een link hieronder om naar de betreffende pagina te gaan.Antwoorden op de open vragen: